Νέα - Ανακοινώσεις

Έναρξη του 1ου κύκλου φοίτησης στην Ακαδημία της Εργασίας της ΓΣΕΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Στις 14-15/1/2017, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 1ου κύκλου φοίτησης (Ιανουάριος – Ιούνιος 2017) στην Ακαδημία της Εργασίας της ΓΣΕΕ για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ ΘΡΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο χαμό του συναδέλφου και φίλου Νίκου Ζαχαράκη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ).

Ο Νίκος υπήρξε εμβληματική μορφή στο χώρο του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το φάσμα του συνδικαλιστικού κινήματος. Πληθωρικός, πηγαίος, ανοιχτόκαρδος και ευγενής, έδωσε σκληρές μάχες σε έναν πολύ δύσκολο χώρο.

Τα Συνδικάτα της Νότιας Ευρώπης συζητούν στην Αθήνα για την κατάρτιση και τη μαθητεία

Τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Ιταλία (CISL / CGIL / UIL Piemonte) την Πορτογαλία (UGT / CGTP-IN), την Ελλάδα (ΓΣΕΕ) αλλά την Γερμανία (DGB) συναντιούνται και συζητούν για την επαγγελματική κατάρτιση και τη μαθητεία σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο εργαστήριο με τίτλο: «Ζητήματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μαθητείας: Ο ρόλος των Συνδικάτων», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εργασίας και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, στον Πολυχώρο Αθηναίς στις 28 &29 Νοεμβρίου 2016.

Συνέδριο «Νέα Γενιά και Neets στην Ελλάδα της Κρίσης: Οι επείγουσες διαστάσεις του προβλήματος»

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης της Δράσης «Έρευνα και ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κοινωνική ενσωμάτωση μιας μείζονος κοινωνικά ευάλωτης ομάδας: ψυχολογικό προφίλ/ ψυχοπαθολογία, προφίλ δεξιοτήτων, διάγνωση αναγκών και ανάπτυξη προγραμμάτων για την κατάρτιση-reskilling και την ψυχολογική υποστήριξη προς την επαν-ενσωμάτωση των νέων ανθρώπων εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (Νeets)», το ΚΑΝΕΠ/ ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης πραγματοποιούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ (3ης Σεπτεμβρίου 36, Αθήνα) συνέδριο με θέμα: «Νέα Γενιά και Neets στην Ελλάδα της Κρίσης: Οι επείγουσες διαστάσεις του προβλήματος».

Διάθεση του Οδηγού δίγλωσσης υποστήριξης προσφύγων "ΓΕΦΥΡΕΣ"

Οι "Γέφυρες" είναι ένας εκπαιδευτικός οδηγός δίγλωσσης υποστήριξης για τους πρόσφυγες.

Αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια παραγωγής εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, από το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ, το οποίο σύντομα θα συμπληρωθεί από πρόσθετα εργαλεία (λεξικά, ψηφιακές εφαρμογές, οδηγούς διδασκαλίας, κ.α.).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟ-ΣΦΥΓΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ υπέγραψε σήμερα με το Υπουργείο Παιδείας πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων.

Η συνεργασία ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει στην εκπόνηση εθελοντικών εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων που θα αντιμετωπίζουν στην ανάγκη μιας άμεσης και αποτελεσματικής κοινωνικής και εκπαιδευτικής ένταξης των προσφυγικών πληθυσμών.

Ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη της δια βίου μάθησης και κατάρτισης ως εργαλείο ενδυνάμωσης των εργαζομένων

Αποστολή Τούρκων εκπροσωπών των κοινωνικών εταίρων, της κοινωνίας των πολιτών αλλά και του Υπουργείου Εργασίας επισκέπτεται το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο αναζήτησης βέλτιστων πρακτικών για το σχεδιασμό και υιοθέτηση μακρόπνοων και καινοτόμων δράσεων και πολιτικών δια βίου μάθησης με στόχο τη χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Σελίδες

Εγγραφή στη Νέα - Ανακοινώσεις Εγγραφή στη Νέα Ανακοινώσεις